Yeşil Kartlılara Müjde!

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne Yeşil Kartlı Hastalar Artık Sevk Almadan Başvurabilecek

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile SGK arasında imzalanan Global Bütçe anlaşması çerçevesinde başta yeşil kartlı hastalar olmak üzere, engelli aylığı ve yaşlılık maaşı alan hastalar, artık sevk almadan Hastanemize başvurabilecek.

Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mesut SİPAHİ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, SGK ile yaptıkları Global Bütçe anlaşmasının 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini ve bu anlaşma çerçevesinde başta yeşil kartlı hastalar ile engelli ve yaşlılık maaşı alan hastaların artık Devlet Hastanelerinden sevk almadan hastanemizde tedavi olabildiklerini söyledi.

Başhekim SİPAHİ, “Global Bütçe anlaşmasın yapılmadan önce yeşil kartlı hastalar, engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar Devlet Hastanelerinden sevk alarak hastanelerimizden tedavi hizmeti alıyorlardı. SGK ile yaptığımız global bütçe anlaşması gereği sevk sorununu ortadan kaldırdık. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren anlaşma gereği; başta yeşil kartı hastalar olmak üzere, engelli ve yaşlılık hastalar, herhangi bir sevk kâğıdı almadan hastanemize başvurabiliyorlar. Bu uygulama şehir dışından gelen yeşil kartlı, yaşlılık ve engelli maaşı alan hastalarımızı da kapsamaktadır. Uygulama birlikte yeşil kartlı hastalar ile yaşlılık ve engelli maaşı alan hastaların sevk sorunu ortadan kalkmış oldu” dedi.

Başhekim SİPAHİ, İl dışından gelen hastalara da kolaylık sağlanması için 2016 yılında İnternet Sitesinden, 444 91 82 numaralı telefonu arayarak randevu alabilineceğini ve hastaların sıra almarında kiosk(sıra matik) sistemine geçildiğini Böylelikle hastaların sabah erken saatlerde hastaneye gelerek, muayene için sıra alma işinin önüne geçmiş olduk” diye konuştu..

Bozok Üniversitesi Araştırma
ve Uygulama Hastanesi