SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

HABERLER

HASTANEMİZDE BÜYÜK TATBİKAT

HAP VE KIRMIZI KOD VE TESİS TAHLİYE 05.12.2023

2023 Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında İl Düzeyinde kurumların yoğun katılımının sağlandığı Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde senaryo gereği yangın çıktı. İhbar üzerine ekipler harekete geçti. Bölgeye ulaşan AFAD ve İtfaiye ekipleri yangında yaralananları kurtardı. 112 Acil Sağlık Ekipleri de ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı, yaralıları hastaneye kaldırdı.

Hastanemizde gerçekleştirilen tatbikata başta; Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) olmak üzere Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ÇEDAŞ (Yozgat Çamlıbel Elektrik Dağıtım Şirketi), Yozgat Defterdarlığı, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, UMKE, Yozgat Belediyesi Cenaze Hizmetleri Defin Hizmet Grubu, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sürmeli Gaz Ekiplerinin katılımlarının yanı sıra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerimizde katkıda bulunmuşlardır. 

Resimler için tıklayınız...

19.02.2024 16:03