ASİMETRİK NAZAL YÜKSEK AKIŞ KANÜLÜ-39105
|
T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü |
|
||
Sayı |
: 39105/GENEL YOĞUN BAKIM |
25.03.2025 |
||
Konu |
: Teklif |
|
||
İLGİLİ MAKAMA
Hastanemizin ihtiyacı olan ve aşağıda listede yazılı malzeme/hizmet satın alınacaktır.
Bu malzemenin firmanızdan temini mümkün ise en geç 26.03.2025 tarihi saat 10:00’a kadar teklifinizi ulaştırmanızı rica ederim.
Yakup ARIKAN
Hastane Müdürü V.
Tel: 0354 217 10 70
Faks: 0354 217 10 72
Mail: hastane.dogrudantemin@yobu.edu.tr
S.No |
Malzeme Adı |
Miktar |
Birim Fiyatı |
Toplam Tutarı |
1 |
ASİMETRİK NAZAL YÜKSEK AKIŞ KANÜL MEDİ. |
100 ADET |
|
|
Ek : Teknik Şartname (1 sayfa)
Ödeme Vadesi Yaklaşık 150 Gün.
VERİLEN TEKLİFLERDE:
1- UBB/ MARKA/ MODEL BİLDİRİLMESİ ZORUNLUDUR
(Aksi takdirde teklifler geçersiz sayılacaktır)
2-NUMUNE DEĞERLENDİRİLECEKTİR.
TEKNİK ŞARTNAME
ASİMETRİK NAZAL YÜKSEK AKIŞ KANÜLÜ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1. Asimetrik nazal yüksek akış kanülü; nemlendirilmiş ve ısıtılmış medikal solunum gazlarının farklı akış değerlerinde burun içerisine iletilmesi için tasarlanmış olmalıdır.
2. Asimetrik nazal yüksek akış kanülü disposable (tek hasta kullanımlık) olmalıdır. Aynı hastada kullanılmak koşulu ile 14 güne kadar kullanılabilir özellikte olmalıdır.
3. Asimetrik nazal yüksek akış künülleri yetişkin ve büyük çocuk hastalar için 3 farklı boy seçeneğine sahip olmalı ve tüm boyların iletebildiği akış değer aralığı paket üzerinde belirtilmiş olmalıdır.
3.1. Küçük (S) boy için : 10-50 L/dk
3.2. Orta (M) boy için : 10-60 L/dk
3.3. Büyük (L) boy için: 10-60 L/dk
4. Nazal Yüksek Akış kanüllerinin tüm boylarının ÜTS kaydı olmalıdır. Güncel CE belgesi ÜTS de yer almalı ve CE işareti paket üzerinde rahatlıkla görülebilmelidir.
5. Ürün paketi üzerinde üretim tarihi, son kullanma tarihi, LOT numarası ve ürün saklama koşullarını gösterir bilgi ve/veya semboller yer almalıdır.
6. Asimetrik nazal yüksek akış kanülü 3 parçadan (iletim hattı, kafa bandı, hasta arayüzü) oluşmalı ve paketin içerisinden kullanıma hazır bir şekilde çıkmalıdır. Kanülü oluşturan parçaların teknik özellikleri aşağıda yer alan alt maddelerde tarif edilmiştir. Ürünlerin teknik özellikleri fiziki muayene esnasında kontrol edilecek olup, tüm özellikleri birlikte karşılamayan ürünler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
6.1. İletim hattı: Konnektör kısmı ısıtıcı tertibatlı yüksek akış setlere kolay bir şekilde takılabilmelidir.
İletim borusu su buharını tanıyan tek yönlü geçirgen materyalden imal edilmiş olmalı; bu özellik sayesinde tıkanmaların önüne geçebilmeli, hastayı irite edebilecek akışkan sıvının solunmasını önleyebilmelidir. İletim hortumu üzerinde hortum hattı boyunca hareket ettirilebilir sabitleme klipsi bulunmalı ve sabitleme klipsi baş kayışı üzerinde rahat bir şekilde kaydırılarak ayarlanabilir olmalıdır.
İletim borusu ile baş kayışı arasındaki bu bağlantı sayesinde, Asimetrik nazal yüksek akış kanülü, boyun ipi vb. parçalara gerek olmaksızın hareket, hortum ağırlığı vb. sebeplerle düşmeden yüzde sabit kalabilmelidir.
6.2. Hasta arayüzü: Rahatlık sağlamak için yüzün doğal kıvrımlarını saracak şekilde yumuşak malzemeden imal edilmiş olmalıdır. Yüze temas eden konkav şeklinde silikon taban anatomik yüz şekline en iyi biçimde yerleşebilmelidir. Hasta arayüzü üzerinde burun içerisine giren yumuşak ve üst dudağın şekline uyacak biçimde konturlu pronglar konumlandırılmış olmalı, medikal solunum gazlarının farklı akış değerlerinde burun içerisine iletilmesini konforlu bir şekilde sağlayabilmelidir. Hasta güvenliği ve etkinlik açısından pronglar asimetrik tasarıma sahip olmalıdır. Burun içerisine giren prongların hava çıkış delikleri birbirinden farklı çaplarda olmalı ve bu asimetrik tasarımı sayesinde konvansiyonel kanüllere oranla daha az gürültülü bir şekilde hastaya iletim sağlayabilmelidir. Daha fazla kesit alanı sağlayan asimetrik tasarımlı pronglar, daha yüksek basınç oluşturarak konvansiyonel kanüllere göre daha fazla PAP etkisi oluşturabilmelidir. Prongların asimetrik tasarımı sayesinde burun deliklerinde tam tıkanıklık önlenebilmeli ve basınç kaynaklı potansiyel bir sorun minimum düzeye getirilebilmelidir. Pronglar ölü boşluk temizliğini garanti edebilmelidir.
6.3. Kafa Bandı: Hasta konforunu artırmayı amaçlamış esnek, yumuşak, boru şeklinde malzemeden üretilmiş olmalıdır. Bu özellik üretici firma orijinal ürün kataloğunda açıkça belirtilmelidir. Kafa bandının uç kısımlarında tutturma tırnakları bulunmalı ve hasta arayüzünün uç kısımlarına kolaylıkla takılıp çıkartılabilmelidir. Yumuşak yanak yastıkları bulunmalı, bu sayede yüze uygulanan baskıyı en aza indirerek denge sağlamalıdır. Yastıklar, baskı noktalarını, izleri veya tahrişi azaltması için büyük yüzey alanına sahip olacak şekilde dizayn edilmiş olmalı ve tırnaklı yapısı sayesinde kafa bandından kolay bir şekilde ayrılmamalıdır. Kullanım kolaylığı açısından her ürün boyu için yanak yastık kısımları farklı renklerde kodlanmış olmalıdır. Kafa bandının arka kısmı daha iyi stabilizasyon için isteğe göre özelleştirilebilir olmalıdır.
7. Tekliflerin değerlendirilmesi sırasında numuneler denenecektir. Numune getirmeyen firmaların teklifleri değerlendirme dışı kalacaktır. Teklif veren firmalar teknik şartnamede belirtilen her madde için teknik şartnameye uygunluk belgesi vermelidir.
8. Teklif veren firma ara yüz seçeneği olarak Yüksek Akış trakeostomi ara yüzünü de sunabilmelidir.
Kliniğin isteği doğrultusunda yüksek akış kanül yerine trakeostomi ara yüzü verilebilmelidir.
9. Trakeostomi arayüzünde hastadan gelebilecek sekresyon/kan vs gibi maddelerin dışarı sıçramasını önleyecek bir kapak olmalıdır.
10. Asimetrik ve simetrik nazal yüksek akış kanülleri birlikte teklif edilmeli teslimatlar da her iki üründen de teslim edilmelidir. Bazı hasta gruplarında simetrik kanüller kullanılacaktır.
11. Alınacak her 20 adet arayüz kanül ve kit ile beraber özel dezenfeksiyon sistemine sahip 2-60
Lt/dk aralığında akış verebilen aşağıdaki özelliklere haiz nazal yüksek akış cihazından 5 adet verilecektir.
12. ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ NAZAL YÜKSEK AKIŞ CİHAZI TEKNİK ÖZELLİKLERİ
13. Cihaz yoğun bakım, servis, acil ünitelerinde yetişkin-pediatrik nazal DPAP ve trakeostomi uygulamalı hastalarda yüksek akış değerlerinde nem terapisi uygulamalarında kullanılabilecek özellikte tasarlanmış olmalıdır.
14. Cihazın üzerinde havayolu solunum gazı sıcaklığını, oksijen fraksiyonunu ve akış miktarını sürekli olarak görüntüleyen digital bir gösterge olmalıdır.
15. Ünite en fazla 3 Kg ağırlığında olmalı ve taşınabilirliği bu sayede üst düzeyde olmalıdır.
16. Cihaz bir oksijen kaynağına bağlandığında entegre hava sistemi yardımı ile 2-60 Litre/Dakika aralığında 1?er Litre/Dakika adımlarla, akış ayarlanabilmelidir. Hastaya verilecek gaz akışındaki oksijen
%21 ila %95 arasında monitörize edilerek ayarlanabilir olmalı, oksijen dışında başka bir basınçlı gaz kaynağına gerek duymamalıdır. 17. Cihaz istenildiğinde harici oksijen sistemine bağlı olmadan da nem terapisinde kullanılabilir olmalıdır.
18. Cihazda kullanılan oksijen sensörünün miadlı olmaması tercih sebebidir. Miadlı olan oksijen sensörleri orijinal katalogda yer alan değişim süresinde firma tarafından düzenli olarak değiştirilmelidir.
19. Cihaz her akış değerinde hastaya doğal nemin (37ºC ve 44 mg/litre) verilmesini sağlayabilmelidir ve bunu doğrulamak için bir akış ve ısı ölçer kullanmalıdır.
20. Isı ve akış ölçer sisteme entegre olmalı herhangi bir kablo bağlantısıyla kullanıcıya ek iş getirmemelidir.
21. Ek kablo bağlantısına haiz cihazlar enfeksiyon riski açısından kabul edilmeyecektir.
22. Cihaz pediatrik hastalarda 34 ºC ve 2-25 Litre/dakika aralığında yüksek akış yapmalıdır.
23. Yüksek akış nemlendirici sistemi kendine özel üst düzey teknolojili dezenfeksiyon sistemine sahip olmalıdır. Bu sayede hasta enfeksiyon güvenliği sağlanabilmelidir.
24. Dezenfeksiyon sistemi olmayan cihazlar enfeksiyon güvenliği açısından kesinlikle kabul edilmeyecektir.
25. Dezenfeksiyon sistemi 85ºC sıcaklığın üstünde yaklaşık 55dk içerisinde cihazın kendini dezenfekte edebilmesini ve diğer hastalar için kullanıma hazır hale getirebilmesini sağlamalıdır.
26. Dezenfeksiyon işleminde kullanılacak sistemler hasta sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmamalıdır. Kullanılan yöntemde cihaz içerisinde herhangi bir partikül ya da gaz birikintisi kalmayacak şekilde dezenfeksiyon yapılmalıdır.
27. Cihazın kullanım kolaylığı açısından Türkçe dil seçeneği olmalıdır.
28. Cihazda alarmlar sesli ve görsel olarak cihaz ekranında belirmelidir. Bu sayede kullanıcı alarmın sebebini rahat bir şekilde görebilmelidir. Cihaz aşağıdaki durumlarda alarm vermelidir;
28.1. Hortum bağlantısı alarmı
28.2. Sızıntı alarmı
28.3. Tıkanıklık alarmı
28.4. Oksijen izin verilen limitin üstüne çıktığında çok yüksek alarmı
28.5. Hedef akışa ulaşılamaması alarmı
28.6. Su bittiğinde suyu kontrol et alarmı
28.7. Hedeflenen sıcaklık değerine ulaşılamaması alarmı
28.8. Güç kesilmesinde sesli alarm verme
29. Cihazda kullanılacak hava-partikül filtresi en az 900 (±150) saat kullanılabilir olmalıdır. Filtre kullanım ömrünü her tamamladığında firma tarafından değiştirilmelidir.
30. Cihazlarda aşağıdaki aksesuarlar bulunmalıdır.
a) Dezenfeksiyon kiti
b) Oksijen girişi uzatma kiti
c) Askı Etiketi
d) Yedek Hava Filitresi
e) Ayaklı Sistem Sehpası ve su torbası
Adres: Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km YOZGAT Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Metin YILDIRIM
Tel : 0354 217 10 70 Fax : 0354 217 10 72 Web:http://www.bozok.edu.tr
E-Posta:hastane.dogrudantemin@yobu.edu.tr
25.03.2025 10:21