CAPİNTEC MARKA DOZ KALİBRATÖRÜ YERİNDE KALİBRASYON HİZMET ALIMI-38471

: 38471 / NÜKLEER TIP

11.09.2024

Bu malzemenin firmanızdan temini mümkün ise en geç 16.09.2024 tarihi saat 10:00’a kadar teklifinizi ulaştırmanızı rica ederim.

Ayhan PALAZ

Hastane Müdürü V.

CAPİNTEC MARKA DOZ KALİBRATÖRÜ YERİNDE KALİBRASYON HİZMET ALIMI

DOZ KALİBRATÖR TEST, KONTROL VE KALİBRASYON (MUAYENE) TEKNİK ŞARTNAMESİ

1. Bu teknik şartname, her yıl düzenli olarak kalibrasyon işlemlerinin yapılması gereken

Radyoaktif madde doz ölçümlerinde kullanılan doz kalibratörlerinin test, kontrol ve kalibrasyon (muayene) testleri olup mevcut geçerlilik tarihine müteakiben 1 yıllık (12 Ay) test, kalite kontrol ve kalibrasyonunu kapsar.

2. Yılda bir kere yerinde gerçekleştirilecek olan test, kontrol ve kalibrasyon (muayene) işleminde, kliniğin rutin çalışmasına engel olmadan karşılıklı mutabık kalınan süre zarflarında işlemler yerinde gerçekleştirilmelidir.

3. Yüklenicinin TÜRKAK tarafından verilen TS EN ISO/IEC 17020 Çeşitli Tipteki Muayene

Kuruluşların Çalıştırılmaları için Genel Kriterler standardını kapsayan akreditasyon belgesi  veya Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından verilen, TS EN ISO/IEC 17020 standardını kapsayan test, kontrol ve kalibrasyon yapabilme yetkisine sahip olduğunu gösteren uygunluk belgesine sahip olmalıdır.

4. Ulusal/Uluslararası standartlar gereği, yüklenici gereken işlemleri yapar ve gerekirse bazı ölçümleri tekrarlayabilir.

5. Nükleer tıp kliniğinde kullanılmakta olan doz kalibratörlerine; en az fiziksel muayene, kesinlik ve doğruluk, aktivite cevabının doğrusallığı, background cevabı ve geometri testleri yapılmalıdır.

6. Yüklenici test, kontrol ve kalibrasyon (muayene) işlemleri için Co-57, Co-60 ve Cs-137 kaynaklarını temin etmelidir.

7. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayınlanan yönetmelik kapsamında test, kontrol ve kalibrasyon (muayene) faaliyetini uygulayacak olan firma personelinin ilgili uzman eğitim ve sorumlu müdür sertifikaları teklif ile sunulmalıdır.

8. Kalibrasyon yapılamayan ölçüm sınırları dışında olan cihazlar için (uygundur sertifikası verilemeyen cihazlar) onarım sonrası tekrar kalibrasyonu yapılması hususunda Klinik

Mühendislik Hizmetleri Birimi, yüklenici ile irtibata geçecek ve tekrar kalibrasyon işlemleri yüklenici tarafından ÜCRETSİZ yapılacaktır.

9. Cihaz yüklenici firmaya faal (çalışır) halde teslim edilecek olup metroloji faaliyetlerinin bitiminde cihaz yüklenici tarafından faal (çalışır) olarak iade edilecektir.

10. Biyomedikal metroloji faaliyetleri esnasında ortaya çıkabilecek arızalardan, meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan, bunların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasından yüklenici sorumlu olacaktır. Oluşan hasar ve arızalar yüklenici tarafından ÜCRETSİZ olarak giderilmelidir.

11. Raporlar ve sertifikalar, her bir ölçüm için kullanılan cihaza ait marka, model ve kalibrasyon bilgileri ile fantom ve test gereçlerinin yönetmeliklere uygunluğunu içermelidir. Akredite rapor verilmelidir. Kullanılan donanımın bilgilerini içeren sertifikalar işin tesliminde ilgili kliniğe verilmelidir.

12. Eksik veya yanlış olduğu tespit edilen sertifikaların firmaya bildirilmesinden en geç üç iş günü sonunda düzeltmeler yapılmalı ve yeni sertifika ilgili kliniğe iletilmelidir.

11.09.2024 10:24