SOĞUTMA GRUPLARI (CHİLLER) BAKIM ANLAŞMASI I / 37758

: 37758/ TEKNİK SERVİS

03.04.2024

Bu malzemenin firmanızdan temini mümkün ise en geç 04.04.2024 tarihi saat 12:00’a  kadar teklifinizi ulaştırmanızı rica ederim.

YAKUP ARIKAN

Hastane Müdür V.

SOĞUTMA GRUPLARI (CHİLLER) BAKIM ANLAŞMASI

Ödeme Vadesi Yaklaşık 150 Gündür.

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Chiller (Su Soğutma) Gruplarının  Mevsimlik Bakım Onarım Teknik Şartnamesi

Hastanemize ait Üntes Rhoss marka Chiller Gruplarının sözleşme süresi içinde yaz ve kış dönemlerinde olmak üzere 2 defa bakım hizmeti gerçekleştirmek, arıza durumunda belirtilen sürede cihaza müdahale etmek ve yapılan periyodik bakımlarla ve/veya onarım hizmeti ile ilgili Teknik Servis Formları' nı idareye ibraz etme işidir.

A. İstekler ve Özellikleri

a)  Koruyucu periyodik bakım ve onarım (arıza durumunda) işine her türde yedek parça ve sarf malzemeler dâhil değildir.

b)  Yüklenici Firma; yetkilileri Soğutma Grubu (Üntes Rhoss) Cihazlarının İşletme ve Bakımı

Konusunda yetki belgesi olacaktır. Belgeleri teklifleri ile birlikte verecektir.

c)  Yüklenici Firma idarenin kullanımında olan makine ve ekipmanların bakım-onarım ve periyodik bakım işlemlerini yapabilecek düzeyde bilgi ve beceriye sahip yeterlilik belgelerini idareye ibraz etmelidir.

d)  Koruyucu bakım hizmetleri mesai saatleri 08.00-17.00 (sekiz - on yedi) arasında idarenin tayin edeceği yetkililer nezaretinde yapılacaktır.

e)  İdare, Hafta içi Hafta sonu tatili ve resmi tatil günlerinde ve 7/24 arıza hizmetleri için talepte bulunabilecektir.

f)  Yüklenici Firma makine ve ekipmanlara ait arızalı yedek parçaları öncelikle tamir edecek. Tamiri mümkün olmayan yedek parçaları idare tarafından temin edilip yenisi ile değiştirecektir.

g) Bakım işlemi sırasında ortaya çıkan her türlü çöp ve malzeme atıkları hizmet bölgesi sınırları içinde idare tarafından gösterilen yere bırakılacaktır.

h) Yüklenici Firma,  yapacağı her türlü bakım ve onarımda gerekli emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Oluşabilecek herhangi bir kaza veya olaydan idare sorumlu tutulamayacaktır.

ı)  Sözleşme kapsamındaki makine ve ekipmanların hizmet sunucusu yükümlülüğünde bulunduğu sürece hizmet sunucusu bilgisi olmadan veya muvaffaktı alınmadan başka firmadan hiç bir kimse bu makine ve ekipmanlara müdahale etmesine izin verilmeyecektir.

k)    Tesisata konulacak antifrizin temini sözleşme kapsamı dışındadır. Periyodik bakımı yapılacak cihazlara ait her türlü vana, pislik tutucu, kompansatör v.b. tesisat

malzemeleri ve bu malzemelerin bakımı, değişimi ve her türlü tesisat işi yükleniciye aittir.

m)  Müdahale süresi arıza bildiriminden itibaren en geç 24 saat içerisinde olacaktır.

n)  Bakım ve onarım sırasında kullanılan her türlü alet kontrol ekipmanları, araç, gereç ve avadanlık yüklenici firma tarafından temin edilecektir.

o)  Yüklenici firma bu hususlar dışında ek olarak konaklama, yol harcırahı, yemek vs ekstra masraflar idareye sunmayacaktır.

p) Yüklenici firma devreden çıkarma(kış aylarında) ve devreye alma (yaz aylarında) periyodik bakım haricinde ücretsiz arıza giderilmesi için gelmekle yükümlüdür.

r) Mevcut hususlar yerine getirilmediği taktirde idare sözleşmeyi tek taraflı fesih yetkisine sahiptir.

B. Periyodik Bakımda Yapılacak İşler

a) Manifolt bağlanarak çalışma basınçlarının kontrolünün yapılması,

b) Gaz sıcaklıklarının kontrol edilmesi,

c) Kompresörün çalışma voltajı ve akımlarının ölçülmesi,

d) Kompresör karter ısıtıcılarının kontrolünün yapılması,

e) Kompresör yağ seviyelerinin kontrolünün yapılması,

f) Soğutma grupları emniyet elemanlarının kontrolünün yapılması,

g) Sisteme kaçak testi uygulanması,

h) Soğutucu akışkanın kontrol edilmesi,

ı) Superheat ve subcool kontrolünün yapılması,

i) Evaparatör giriş ve çıkışlarındaki sıcaklık farklarının kontrolü,

k) Kompresör sarımlarının omik direnç kontrolü,

l) Sistem elektrik panolarının genel kontrolü,

m) Kondenser yüzeylerinin kontrolü ve kimyasal sıvı ile temizlenmesi,

n) Kontrol panellerinin ayarlarının yapılması,

o) Evaporatör yüzeylerinin temizliğinin yapılması,

ö) Chiller Otomasyon Sisteminin kontrolünün yapılması,

p) Pislik Tutucuların temizlenmesi,

r) Arıza anında telefon ile arandığında teknik destek sağlanması ve arızaya en geç 24 saat içerisinde müdahale edilmesi,

s) Arızalanan parçaların tamiri mümkünse tamir edilmesi, değil ise idare ile görüşülüp idare tarafından temin edilmesi,

t) Soğutma moduna geçildiğinde devreye alınması,

u) Chillerlere antifriz veya koruyucu sıvının doldurulması(kış için) ve mevcut depoya geri doldurulması (yaz için),

ü)Yapılan işlemlerin bir cetvelde toplanması ve yazılı olarak idareye verilmesi,

C. Arıza Durumu ve Onarım

Cihazlarda meydana gelebilecek arıza durumunda veya bakım dönemlerinde, cihaza müdahale etmek, arızanın giderilememesi durumunda, problemin çözülememe sebebi hakkında idareye sözlü ve yazılı (teknik servis formu ile) bilgilendirmek.

Cihazlarda oluşacak arızalar telefondan iletişime geçilip teknik servis ekibine aktarılarak yapılabilecek durumlarda telefonla arıza giderilmesi için gerekli teknik desteğin sağlanması gerekmektedir. Telefonla arıza giderilemeyecek durumlarda idare  yerinde arıza bulma teşhisi ve onarımı için yüklenici firmaya talepte bulunabilecektir.

D. Chiller Gruplarının Teknik Özellikleri

Marka = Üntes Rhoss 3 adet

Model = TCAVBYZ 21250

Soğutucu Gaz = R 134 a