: 37875/Teknik Servis

28.03.2024

Bu malzemenin firmanızdan temini mümkün ise en geç 01/04/2024 tarihi saat 17:00’a  kadar teklifinizi ulaştırmanızı rica ederim.

Hastane Müdür V.

AMELİYATHANE,YOĞUN BAKIM VE DOĞUMHANE YAN MAHALLERİN YILLIK VALİDASYON TESTLERİNİN YAPILMASI, RAPORLANMASI; HEPA FİLTRE TEMİNİ, DE MONTAJI VE MONTAJI İŞİ

Ödeme Vadesi Yaklaşık 150 gün

TEKNİK ŞARTNAME;

Ameliyathane, Yoğun Bakımlar ve Doğumhane Yan Mahallerin Yıllık Rutin Validasyon Testlerinin Yapılması Raporlandırılması, Hepa Filtre Temini De Montaj ve Montajlarının Yapılması

1) Ameliyathane, Yoğun Bakımlar ve Doğumhane Yan Mahallerin ünitesi alanlarında kurulu olan hijyenik havalandırma sistemleri HVAC Validasyonu'nun bir parçası olan Performans Nitelendirmesi (PQ) testleri ve raporlandırılması aşağıdaki unsurlardan oluşacaktır.

a) D.O.P. (Hepa Filtre) Sızdırmazlık testi,

b) İçerik sızıntı Testi,

c) Hava debisi ölçümü,

d) Hava değişim sayılarının hesaplanması, standartlara göre değerlendirilmesi,

e) Basınç Farkı Ölçümü,

f) Hava akış yönlerinin tespiti,

g) Partikül ölçümü, steril alan temizlik sınıflarının belirlenmesi ve oda kalifikasyonu,

h) Yeniden temizleme süresinin tespiti,

2)Testler DIN 1946/4, ISO 14644-1 ve ISO 14644-3 standardına uygun olarak gerçekleştirilecektir.

3)Yüklenici firma,  test ve muayene sırasında kullanacağı test cihazlarının ve kalibratörlerinin her birinin ayrı ayrı kalibrasyon sertifikalarını/izlenebilirlik belgelerini idareye ibraz edecektir.

4)Testlerde kullanılmak üzere gerekli her türlü malzeme ve ekipman yüklenici firma tarafından temin

edilecektir. Hastanemiz tarafından kesinlikle ekipman ve teknik destek sağlanmayacaktır.

5) 5 adet türbülanslı Ameliyathane 4 adet Laminer Flow Ameliyathane,KVC,Genel Cerrahi , Dahiliye

,Koroner ve Pediatri Yoğun Bakımlar ve Doğumhane Yan Mahallerde bulunan Filtreler Fiyatlandırılıp

Yüklenici Firma Tarafından Temin Edilip eski filtre de montajı yeni filtre montajı yapılıp test edilmelidir. Laminer Flow ipek menfezleri itina ile sökülüp itina ile montajlarının yapılması gerekmektedir.

6) Montaj esnasında oluşabilecek tüm aksaklıklardan arızalardan işçi güvenliği hasta güvenliği açısından oluşabilecek tüm sorunlardan yüklenici firma sorumludur ve tazminine yükümlüdür.

7)Yüklenici firma ölçüm için teklif ettiği ücretin dışında konaklama, yemek, ulaşım v.b. olarak herhangi bir ücret talep etmeyecektir.

8)Yapılacak validasyon test raporları 1 yıl geçerlilik şartına göre düzenlenmelidir.

Ameliyathane, Yoğun Bakımlar ve Doğumhane Yan Mahallerin Hijyenik Havalandırma Sistemleri Filtre

Teknik Şartnamesi ve Filtre Listesi

Hepa Filtreler H13 sınıfında olup, Hepa filtreler Mdf kasalı, sızdırmazlığı önleyecek epidiem contası tek parça halinde olmalıdır. TSE standartlarına uygun ve CE belgeleri bulunmalıdır.

HEPA FİLTRE 610*305*292 mm Alüminyum kasalı H13 sınıfı EN 1822 standardına uygun. Filtre

üzerinde sızdırmazlığı sağlayacak EPIDIEM conta geniş ve tek parça olmalıdır. FİLTRE çerçeve içerisine

Hot-Melt ile sızdırmaz olarak monte edilmiş olmalıdır. Yüksek debili olmalıdır. Filtreler montaj esnasında klaperin basıncına karsı deformasyona uğrarsa kabul edilmeyecektir. Filtreler ambalajlı bir şekilde gönderilmelidir. De montajları ve montajları laminer ipek menfezlere zarar verilmeden yapılıp teslim edilmelidir.

Filtre Ölçüleri    Hepa Filtre Adedi

305*305*78 mm    25

457*457*78 mm    40

535*535*78 mm    30