GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ YILLIK BAKIM ONARIMI

: 37477/Teknik Servis

19.01.2024

Bu malzemenin firmanızdan temini mümkün ise en geç 23/01/2024 tarihi saat 17:00’a  kadar teklifinizi ulaştırmanızı rica ederim.

Ali ÇEVİK

Hastane Müdürü

GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ YILLIK BAKIM ONARIMI

2 BAKIM

Ödeme Vadesi Yaklaşık 150 gün

TEKNİK ŞARTNAME;

1. Bu şartname Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi içerisinde bulunan 4 adet FM-200 gazlı söndürme sisteminin (Ana pano odası, Bilgi İşlem Odası, MR Görüntüleme Odası, MR UPS Odası) bakım işini kapsamaktadır.

2. FM-200 gazlı söndürme sistemlerinin yıllık periyodik bakım işi sözleşme imzalandığı tarihten itibaren geçerli olacak ve yılda iki defa olmak üzere aşağıda belirtilen şartlar dahilinde yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

3. Karşılıklı mutabık kalınacak tarihte tüm sistemlerin bakımları yüklenici firma tarafından yapılarak

İdareye bakımların yapıldıklarını teknik servis formu veya tutanakla idareye bildirecektir. İlk bakımların yapılmasını takip eden altıncı ay içerisinde ikinci ve son periyodik bakımları tarif edildiği şekilde yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

4. Yukarıda belirtilen terminlerde yapılacak periyodik bakımlar haricinde; Sistemlerin arıza vermesi

durumunda, İdarenin yüklenici firmaya yapacağı ihbarı takip eden 24 saat içerisinde yüklenici firma

arıza veren sisteme müdahale edecek bakım işlemlerini ayrıca bir bedel talep etmeksizin yapacaktır.

5. FM-200 gazlı söndürme sistemlerinin bakım sözleşmesi 1 yıllık yapılacaktır.

6. Yüklenici firma, F-200 gazlı söndürme sistemlerinin bulundukları mahalde periyodik bakımlarını

yaparak;

6.1. Sistemlerin yangın algılama ve ihbar ekipmanlarının kontrollerini yaparak sistemlerin devrede olup olmadıklarını, elektriksel bağlantılarını kontrol ederek gerekli temizliklerini yapacak ve algılama ihbar sisteminin çalışır durumda olup olmadığını kontrol edecektir.

6.2. Sistem tüplerinin dolu olup olmadığını kontrol edecektir.

6.3. Olası bir yangın riski durumunda, algılama sistemleri ile ihbar sistemlerinin görevlerini yerine

getirip, sistem tüpleri içerisinde bulunan tüplerin vanaları üzerinde bulunan elektrik aktivatörlere gerekli aktivasyon sinyalini verip vermediğini kontrol edecektir.

6.4. Sistemde bulunan tüplerin ve tüp bataryalarının, tüpler üzerinde bulunan valf ve valf aksamlarının, bağlantı ekipmanlarının sağlıklı ve emniyetli bir şekilde korunup korunmadığını kontrol edecek, olası bir yangın riski durumunda, sistemin devreye girerek başarı ile çalışması için gereken kontrolleri yapacaktır. Yüklenici firma, yukarıda belirtilen adımlarda yapacağı kontroller neticesinde herhangi bir uygunsuzluğun olmaması halinde, yapılan bakım işini teknik servis formu veya bir tutanakla belgeleyecektir.

6.5. Sistemde bulunan tüplerin ve tüp bataryalarının, tüpler üzerinde bulunan valf ve valf aksamlarının, bağlantı ekipmanlarının sağlıklı ve emniyetli bir şekilde korunup korunmadığını kontrol edecek, olası bir yangın riski durumunda, sistemin devreye girerek başarı ile çalışması için gereken kontrolleri yapacaktır. Yüklenici firma, yukarıda belirtilen adımlarda yapacağı kontroller neticesinde herhangi bir uygunsuzluğun olmaması halinde, yapılan bakım işini teknik servis formu veya bir tutanakla belgeleyecektir.

7. Değiştirilen ya da montajı yapılan her parça yıllık bakım süresince (1yıl) üretim hatalarına karşı garanti kapsamında olacaktır.

Adres: Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km  YOZGAT  Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat:  Elif Nazlı KAYHAN

Tel   :  0354 217 10 70 – 0354 212 70 10 (Dahili: 3444) Fax   : 0354 217 10 72  Web:http://www.bozok.edu.tr

19.01.2024 15:45