KAN KÜLTÜRÜ ŞİŞESİ ALIMI-37530

: 37530/MİKROBİYOLOJİ

19.01.2024

Bu malzemenin firmanızdan temini mümkün ise en geç 22.01.2023 tarihi saat 17:00’a  kadar teklifinizi ulaştırmanızı rica ederim.

Ali ÇEVİK

Hastane Müdürü

KAN KÜLTÜR ŞİŞESİ

KAN KÜLTÜR ŞİŞESİ

500 TEST

OTOMASYON KAN KÜLTÜR CİHAZI VE KAN KÜLTÜRÜ ŞİŞELERİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ

A. KONU: Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında

kullanılmak üzere otomatize kan kültürü şişesi satın alacaktır

OTOMATİK  KAN KÜLTÜR  SİSTEMİ  TEKNİK  ŞARTNAMESİ  ( KULLANILACAK KAN KÜLTÜR

ŞİŞELERİNİN ÖZELLİKLERi

Kan Kültür Şişesi 1000 adet yetişkin( 500 aerob,500 anaerob) kan  kültür şişesi satın alınacaktır.

1.    Sistem şişelerin inkube edildiği inkübatör, bilgisayar, yazıcı ve kesintisiz güç kaynağı bölümlerinden oluşmalıdır

2.    Kan kültürü şişeleri antikoagülan, üremeyi arttıran, antibiyotik bağlayan reçine veya absorban

polimer boncuk içermelidir.

3.    Şişeler kullanılmadan önce oda ısısında saklanabilmelidir.

4.    Kültür şişelerinin tanımlanmasında barkod sistemi kullanılmalıdır.

5.    Sisteme aerop, anaerop, pediatrik şişeler yüklenebilmelidir.

6.    Şişeler kırılmaya ve fiziksel darbelere karşı dayanıklı cam veya polikarbon plastik maddeden

yapılmış olmalıdır.

7.    Anaerop kan kültür şişelerinde 40 ml Besi yeri bulunmalıdır.

8.    Kan kültür şişelerinin miatları teslim tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır.

9.    Teslimat hastanenin talebi ve ihtiyacı doğrultusunda partiler halinde olmalıdır.  İhtiyacın herhangi bir grupta artması halinde erişkin ve pediatrik şişelerin sayısında değişiklik yapılabilmelidir.

10.    Sözleşme süresince alınan kültür şişeleri, son kullanma tarihinden 3 ay öncesinde firmaya haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miatlılar ile değiştirilmelidir.

11.    Teklif veren firmalar, sözleşme süresi bitene kadar teklif ettikleri kalemler için laboratuvarın tercih edeceği bir 'dış kalite kontrol' programına ücretsiz üyeliği sağlamalıdır. Yüklenici firmalar teklifinde kalite kontrol programının adını belirtmeli ve çalışma zamanları ile ilgili programı sunmalıdır.

12.    Test sayısı kontrol/standart kalibratörleri çıkarıldıktan sonra LİS'e göre hesaplanacaktır.

C)    KAN KÜLTÜR ŞİŞELERİ İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

1.    Tam otomatik kan kültürü sistemi pozitif kültür sonuçlarının %95'den yüksek doğrulukla 5-7 günde verebilmelidir.

2.    Şişelerdeki üreme kolorimetrik veya floresan yöntemle tespit edilmelidir.

3.    Sistem kan ve steril sıvılar için ek bir kimyasal eklemeye gerek kalmadan anaerop bakteri ve tek şişede aerop bakteriler ile mantarların üreme takibini yapabilmelidir.

4.    Geriye dönük olarak her şişenin üreme grafiğine, hasta laboratuar sonuç ve numarasına

ulaşılabilmelidir. 5.    İnkübasyon 36+/- 1 °C da yapılmalı, üreme olduğunda   sesli veya ışıklı uyarı ile durum bildirilmelidir.

6.    Sistemde çalkalama ve üreme takibi işlemleri inkubasyon süresince sürekli olmalıdır.

7.    Cihazla birlikte verilen bilgisayarda kalite kontrol ve hasta sonuçlarını irdelemeye yönelik program bulunmalıdır.

8.    Sistem en az 50 kan kültür şişesini aynı anda takip edebilecek kapasitede olmalıdır. Cihaz tam

otomatik üreme kontrollü olmalı, dışarıdan herhangi bir müdahaleye gerek kalmamalıdır.

9.    Sistemin inkübasyon süresinden bağımsız olarak her şişeye spesifik inkübasyon süresi girilebilmeli veya inkübasyon esnasında bu süre değiştirilebilmelidir.

10.    Her şişenin üreme grafiği takip edilebilmelidir.

11.    Sisteme anonim (tanımlanmamış) şişe girişi yapılabilmelidir.

12.    Sisteme yüklenen şişeler sistem tarafından anında tespit edilebilmeli ve uyarı verebilmelidir.

13.    Fiyat eşdeğerliği göz önünde bulundurularak şişe sayılarında değişiklik yapılabilir.

14.    Sistem kendi kalite kontrolünü yapabilmelidir.

OTOMASYON KAN KÜLTÜR CİHAZI VE KAN KÜLTÜRÜ ŞİŞELERİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ

kullanılmak üzere otomatize kan kültürü şişesi satın alacaktır

OTOMATİK  KAN KÜLTÜR  SİSTEMİ  TEKNİK  ŞARTNAMESİ  ( KULLANILACAK KAN KÜLTÜR

ŞİŞELERİNİN ÖZELLİKLERi

polimer boncuk içermelidir.

3.    Şişeler kullanılmadan önce oda ısısında saklanabilmelidir.

4.    Kültür şişelerinin tanımlanmasında barkod sistemi kullanılmalıdır.

5.    Sisteme aerop, anaerop, pediatrik şişeler yüklenebilmelidir.

yapılmış olmalıdır.

7.    Anaerop kan kültür şişelerinde 40 ml Besi yeri bulunmalıdır.

11.    Teklif veren firmalar, sözleşme süresi bitene kadar teklif ettikleri kalemler için laboratuvarın tercih edeceği bir 'dış kalite kontrol' programına ücretsiz üyeliği sağlamalıdır. Yüklenici firmalar teklifinde, kalite kontrol programının adını belirtmeli ve çalışma zamanları ile ilgili programı sunmalıdır.

C)    KAN KÜLTÜR ŞİŞELERİ İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

2.    Şişelerdeki üreme kolorimetrik veya floresan yöntemle tespit edilmelidir.

ulaşılabilmelidir.

bildirilmelidir.

10.    Her şişenin üreme grafiği takip edilebilmelidir.

11.    Sisteme anonim (tanımlanmamış) şişe girişi yapılabilmelidir.

14.    Sistem kendi kalite kontrolünü yapabilmelidir.

19.01.2024 15:01